7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Szárazbab és rukkola saláta vegyesen

Hozzávalók (2 személyre): (a főzéshez)

250 gr tarkabab, legalább 8 órán át hideg vízbe áztatva, aztán leszűrve

4-5 szál babérlevél

1 csapott mokkáskanál őrölt feketebors

2 teáskanál só

4 mérőcsésze víz

 

 

 

Hidegen:

5 szál zöldhagyma, 1 cm-es darabokra vágva

50 gr rukkola

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál színes, durvára őrölt bors

4 evőkanál olasz fehér borecet (használhatunk ízesített borecetet is, például mentás ecetet)

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 mérőcsésze víz

 

Tegyük a főzésnél felsorolt hozzávalókat a főzőautomata belső edényébe. Tegyük rá a fedőt. Válasszuk ki a menüből a TENDON BEAN programot. (A fedő tetején lévő nagyméretű szelep legyen Zárt – Closed – pozícióban). Indítsuk el a főzést (kb. 35-40 perc).

 

Ha a program lejár, várjunk vagy 5 percet, amíg a fedő kicsit lehűl. Fordítsuk Nyitott pozícióba a biztonsági szelepet és engedjük ki a felesleges gőzt. Most már ki tudjuk nyitni az automata fedelét.

 

Öntsük le a babról a főzőlevet.

Tegyük a főtt szárazbabot egy keverőtálba, adjuk hozzá a darabokra vágott zöldhagymát. A rukkolást csak tálalás előtt keverjük hozzá, hogy ropogós maradjon!

Készítsük el a salátalevet: 4 evőkanál fehér borecet, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt színes bors, 2 mérőcsésze vizet keverjünk el.

 

Fogyaszthatjuk lehűtve, magában (pl. vegák), vagy tegyünk a hosszában tetejére félbevágott kemény tojásokat (3-4 kemény tojást). Ropogós, kornspitz vagy különleges, magvas zsemlével olcsó, finom, tápláló vacsoraétel.

 

Az automatában főzött száraz bab ízletesebb és egészségesebb, mint a konzerv bab, az egészségünkért megéri saját magunknak főzni a száraz babot!

2010-10-23 11:54