7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Szilvás kisüsti - szatmári módra

Hozzávalók:

1/2 liter jó minőségű szatmári szilvapálinka - lehetőleg kisüsti

1/2 maréknyi házilag (aszalógéppel) aszalt szilva (legjobb a besztercei)

 

Tegyük az alaposan megaszalt szilvát egy mutatós üvegbe, melyhez van jól záró kupakunk is (lehetőleg parafa dugó).

Öntsük fel a kisüstivel.

Tegyük száraz, hűvös helyre. Hagyjuk érni 2 hónapig.

Kitűnő zamatú, igazi hamísítatlan hungarikumot kapunk.

 

Megjegyzés: hazájában, Szatmárban, a szilvapálinkát nagy, ünnepi ebéd vagy vacsora előtt kínálják. Hozzá pogácsát, vagy igazi, fehér vagy rozsos házikenyeret adnak harapnivalóként, hogy a pálinka után első fogásként kínált csigatésztás forró húslevest jobban bírja a gyomor.

 

 

2010-09-05 11:27