7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Töltött lúdnyaka

Hozzávalók 4 személyre

 

2 libanyak bőre

6 vízbe áztatott, majd jól kifacsart zsemle

100 gr libamáj vagy ugyanennyi csirkemáj, kockára vágva, egy teflonsütöben kevés olajon megpirítva (máj helyett használhatunk kevés olajon megpirított gombát is)

4 egész keményre főzött tojás, apróra felkockázva

1 csokor friss petrezselyemzöld apróra vágva vagy helyette 1 evőkanálnyi szárított petrezselyemzöld

2 teáskanál őrölt édes pirospaprika

1 mokkáskanál őrölt fekete bors

1 teáskanál majoranna

1 teáskanál fokhagyma granulátum vagy 4-5 gerezd péppé zúzott fokhagyma

½ mokkáskanál őrölt szerecsendió

2 csapott teáskanál só

2 egész nyers tojás

½ mérőcsésze víz

A libanyakbőrt tisztítsuk meg a hájtól (a nyak szélesedő felén), és „szabjuk” szépen le a szabálytalan, rojtosodó végeket.

A töltenivaló anyagot dolgozzuk jól el a nyerstojásokkal. Osszuk a masszát ketté. Az egyik részét töltsük az egyik nyakba, aztán varjuk be a szélesebb végét is a nyaknak.

Ugyanígy járjunk el a másik nyakkal is.

 

A főzőautomata belső edényébe tegyünk két evőkanál libazsírt. Helyezzük el a két nyakat az edénybe, öntsünk alá ½ mérőcsésze vizet.

Válasszuk ki a Menu gombbal a MILK EGG FISH programot és indítsuk el a Start/Cancel gombbal. A fedőn lévő nagy biztonsági szelep legyen zárt pozícióban!

Ha a program lejár, várjunk néhány percet, a míg a fedő lehűl. Nyissuk ki a fedőn lévő szelepet, hogy a gőz távozzon a fazék belsejéből.

 

Óvatosan emeljük át a két nyakat egy sütőedénybe, öntsük rá a szaftot. Toljuk be a sütőbe és pirítsuk meg mindkét oldalát, zsírjára sütve a töltött nyakat.

 

Tálalhatjuk melegen is, de nagyon finom hidegen, karikára vágva.

Ha melegen tálaljuk, esetleg libapecsenye mellé, adjunk hozzá krumplipürét vagy rizst.

Hidegen fogyaszthatjuk bagettel, a zsírjával megkenve a kenyeret, arra rátéve a karikára vágott sült töltött libanyakat.

2011-11-08 09:45