7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Köretek

Vissza

Vajas burgonyakocka - vegáknak is

Hozzávalók (2 személyre)

½ kg hámozott, kockára vágott ó-burgonya

½ teáskanál só

½ mokkáskanál őrölt fehér bors (ízlés szerint ki is hagyható a receptből)

2 bő teáskanálnyi márkázott vaj (vagy helyette egyszerű margarin)

¼ mérőcsésze víz

 

Tegyük a hozzávalókat a főzőautomata belső edényébe. Egy fakanállal keverjük kissé össze a burgonyát, a fűszereket és a vizet, hogy egyenletes legyen a párolás során a burgonya íze.

Zárjuk le a készülék fedelét.

Válasszuk ki a menüből a RICE COOKING programot. Indítsuk el a párolást a START/CANCEL gombbal, ügyelve arra, hogy a fedő tetején található nagy, fekete szelep zárt (Closed) pozícióban legyen.

Ha a program lefut, az automata jelez és átáll a KEEP WARM (melegen tartás) funkcióra.

Kapcsoljuk ki az automatát a START/CANCEL gombbal. Várjunk, amíg az edény fedele kissé lehűl. Forgassuk el a fedőn lévő nagy, fekete biztonsági szelepet nyitott (Open) pozícióba, hogy a felesleges gőz eltávozzon. Vegyük le a kukta fedelét, öntsük egy tálba a kész burgonyát. Ha akarjuk összetörhetjük a krumplit és kikeverhetjük habosra, hozzáadva egy kevés tejet, ekkor egy krumplipürét kapunk.

Tálaláskor díszítsük petrezselyem zöldjével.

2009-11-18 20:12