7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Valenciai Paella

3 evőkanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma finomra vágva,

1-2 gerezd zúzott fokhagyma,

20 dkg csirkemell kockákra vágva,

1 nagy bögre (kb. 4dl.) hosszúszemű rizs,

a rizs mennyiségével megegyező hal, zöldség vagy csirke alaplé,

10 dkg zöldborsó,

1db kisebb piros húsú paprika 1x1-es kockákra vágva,

8 db 16/20-as garnélarák farok,

8 db héjas fekete kagyló,

só, törött bors

1 csipet sáfrány,

5 dkg petrezselyem finomra vágva,

1db citrom 4 felé vágva, a tálaláshoz.

 

Fedő nélkül indítsuk el a készüléket bármilyen programon. Az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát majd a csirkemell kockákat. Ezután tegyük a rizst az edénybe és öntsük föl az alaplével. Tegyük a rizs tetejére a zöldségeket, és a tenger gyümölcseit, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint attól függően, hogy alaplevünk mennyire volt sós. Fűszerezzük a sáfránnyal és pár csepp citromlével. Zárjuk le a főzőautomatát, és „Rice cooking” programon fejezzük be a főzést. Friss petrezselyemmel és citromgerezdekkel tálaljuk.

2012-07-07 10:22