7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Velemi vaddisznó pörkölt aszalt szilvával

80 dkg vaddisznólapocka kockára vágva,

5 dkg zsír vagy napraforgó olaj,

2 nagy fej vöröshagyma finomra vágva,

1 gerezd zúzott fokhagyma,

1 db csemege zöldpaprika,

1 db paradicsom,

2 dl kékfrankos vörösbor,

1-2 teáskanál fűszerpaprika,

10 dkg aszalt szilva

1 csipet rozmaring, kakukkfű

 

A tarhonyához:

40 dkg házi tarhonya

4 dl víz

2 evőkanál olaj

 

 

Fedő nélkül indítsuk el a készüléket bármilyen programon. Vöröshagymával, fokhagymával, zöldpaprikával és fűszerpaprikával, a paradicsommal lecsós pörköltalapot készítünk. Ebbe tegyük bele a kockára vágott vaddisznólapockát, ízesítsük rozmaringgal, kakukkfűvel. Adjuk hozzá az aszalt szilvát, öntsük föl a vörösborral és „Congee. Soup. Bone” programon főzzük készre az ételt.

 

Fedő nélkül indítsuk el a készüléket bármilyen programon. Az olajon pirítsuk arany barnára a tarhonyát, sózzuk és öntsük föl 4 dl. forró vízzel, majd zárjuk le az automatát és „Milk. Egg. Fish” programon készítsük el a tarhonyát.

2011-02-08 06:57