7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Zöldbabos bulgur (nagytöretű)

2 mérőcsésze nagyobb töretű bulgur

2 evőkanál pirított tökmagolaj (vagy helyett tökmagolaj, vagy bármilyen ízletes olaj)

15 dkg. friss, 1 -1,5 cm-es darabokra vágott zsenge zöldbab

½ húsos, édes pirospaprika (pl. kaliforniai) kockákra vágva

½ marék apróra vágott friss bazsalikom

1 leveskocka elmorzsolva

1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors

1 jó mokkáskanálnyi őrölt szegfűbors (aki nem kedveli a túl keleties ízeket, hagyja ki a receptből a szegfűborsot)

2 és ¼ mérőcsésze víz

 

Tegyünk minden hozzávalót a főzőautomatába. Kavarjuk meg a hozzávalókat egy fakanállal, hogy egyenletesebben párolódjék a bulgur. Helyezzük pontosan rá a fedőt az edényre.

A menüből válasszuk ki a RICE programot és indítsuk el START/CANCEL gombbal.

Ügyeljünk arra, hogy a fedő tetején látható nagy, fekete, forgatható biztonsági szelep Zárt (Closed) pozícióban legyen.

 

Ha lejárt a program, kapcsoljuk kis az automatát a START/CANCEL gombbal.

Várjunk bő 10 percig, amíg a fedő lehül és a bulgur még szív magába nedvességet.

 

Vegyük le a fedőt és kész a bulgur. Bárányhoz illik leginkább köretként, de önállóan is fogyasztható. Ilyenkor gazdagítsuk egy kis ráreszelt vagy morzsolt kecskesajttal, fekete olívabogyóval.

2011-07-06 10:36