Termékek / Almahámozó
VisszaAlmahámozó
Egy fázisban meghámozza és spirálisan felszeleteli az almát, valamint kivágja a magházát. Az aszaló készülékekhez kiváló segédeszköz, mert éppen az ideális vastagságra szeletel.
A felszeletelt almát fogyaszthatjuk nyersen, vagy aszalva.
A szeletekből kompótot is készíthetünk: nagyon mutatósak a kompótban a szép körszeletek, vagy félkörszeletek!
Gyümölcstortán, almapitén is pompásan mutat a szabályos kör- vagy félkörszelet!
Az alma egyenletesen lehámozott héjából kiváló gyógyteához való alapot kapunk: aszalóban az almahéj tökéletesen kiszárítható és eltehető télire gyógyteának. Iható magában is, de bekeverhető saját készítésű teakeverékünkbe is!
Az almahéj kitűnő antioxidáns hatású! Nyugató teákba is ajánlott bekeverni aszalt almahéjat!
( Jelenleg a zöld színű elfogyott, csak pirosat tudunk küldeni.)