7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Termékek / Ezidri Ultra 1000 aszalógép

Vissza

Ezidri Ultra 1000 aszalógép

 

  • Professzionális aszalógépként is használható!
  • elektromos árammal működik
  • gyorsan és tisztán szárít
  • fokozat mentes hőszabályozás
  • aszalható gyümölcs, zöldség, fűszer- és gyógynövény, stb.
  • gyárilag öt tálcás
  • harminc tálcáig bővíthető
  • 1000 wattos
  • zaj: 45 dB
  • tetszés szerint beállítható alacsony szárítási hőmérséklete lehetővé teszi az élő ételek elkészítését

 

 

Póttálca: 3700,- Ft/db

 

Szita tálcabetét: 1400,- Ft/db

 

Sima tálcabetét: 1660,- Ft/db

 

A tálcák és a betétek a tartozékok menüben rendelhetők.

Az aszalóval és a főzőautomatával kapcsolatos további információkat talál a facebookon az alábbi linkre kattintva:

https://www.facebook.com/avairkonyha/?ref=hl

A különböző tálcákon akár teljesen eltérő zamatú, illatú gyümölcsöket, zöldségeket, stb., aszalhatunk EGYIDEJÜLEG, ami roppant praktikus, ha a kertünkből nem tudjuk megtölteni egyszerre azonos aszalnivalóval a gépet. A professzionális aszalógépben az ízek, zamatok nem vegyülnek! Az eper eperízű és illatú marad, míg mellette aszalhatunk akár vágott zöldbabot is télire, a zöldbab sem lesz eperízű.

 

 

 

 

Videó az aszaló használatáról : paradicsom aszalása

 

http://www.biofa.hu/public/upload/videok/aszalo-webre.flv

Részletes ismertető:

Az EZIDRI ULTRA 1000, az EZIDRI SNACKMAKER gyümölcsaszaló és zöldségszárító bevezetésével a HYDRAFLOW INDUSTRIES LIMITED olyan készülékcsaládot hozott forgalomba, mely felülmúl minden eddigi hasonló készüléket. Egyetlen más gyártmányú aszaló sem rendelkezik azon, már a 21- század technológiáját alkalmazó technikával, melynek segítségével olyan csúcsminőségű, tápláló és ízletes aszalt élelmiszert lehet előállítani könnyedén, TARTÓSÍTÓSZEREK vagy ADALÉKOK FELHASZNÁLÁSA NÉLKÜL.

Ajánlom szíves figyelmébe a lap tetején a szürke mezőben található RECEPTEK menűt sok képpel.

 

Az alábbi linkre kattintva angol nyelvű bemutató film látható:

http://www.dailymotion.com/video/xcomp5_appareil-a-deshydrater-les-aliments_lifestyle

Az EZIDRI ULTRA 1000-es típus a következő elemekből áll: az alap, 5 tálca, egy szita és egy tömör tálcabetét, a fedél, a használati utasításokat és recepteket tartalmazó könyvecske. Az általunk ajánlott maximális tálca szám 15, ha gyümölcstekercseket, húst és levest is szárítunk. Ha gyümölcsöt, zöldséget és marhahús szeleteket is aszalunk, akkor 25 tálca az ajánlott darabszám, ha pedig gyógynövényeket, fűszernövényeket és virágokat is szárítunk, akkor 30 darab tálcát javasolunk megvásárolni.

A szokványos, egész vagy vágott gyümölcs aszalás mellett az aszalóval kitűnő, ízletes, már túlérett, péppé zúzott, esetleg olajos magvakkal, mazsoláva dűsított ínyenc, gyümölcs tekerecseket is készíthetünk. Talán az egyik legegézségesebb nassolnivaló gyereknek, felnőttnek egyaránt!

 


Az aszalt illetve szárított élelmiszerek csomagolása:

Mielőtt becsomagolná az aszalt illetve szárított élelmiszereket légmentesen záró, nedvességtől óvható tárolóedénybe, hűtse le teljesen a készülékből kivett élelmiszereket. A tárolóedényt lehetőleg tartsa távol rovaroktól és nedves helytől, ahol esetleg megindulhat a visszaduzzadás.

- hosszú távú tároláshoz a vákuumosan záródó csomagoló zacskó, vagy jól lezárható üveg az ideális.

- a leggyakrabban használt tárolóedények azok az üvegek, amelyekben korábban már tároltak élelmiszert (pl. bolti konzervüvegek)

- a hegesztéses csomagolás is jó, de lehetőleg nyomjon ki annyi levegőt a zacskóból, amennyit csak lehet, mielőtt lezárná.

- a szokványos nylon zacskók nem légmentesek, ezért nedvesség szempontjából nem biztonságosak.

 

Tárolás:

Az aszalt vagy szárított élelmiszert mindig HŰVÖS, SÖTÉT, SZÁRAZ helyen tartsa. Minden egyes 10oC hőmérséklet csökkenéssel a szárított élelmiszer tárolhatósági időtartama a négyszeresére nő. Az ideális tároló hely a hűtőszekrény vagy a mélyhűtő az alacsony savtartalmú élelmiszereknek, mint pl.: a zöldségek, húsok és halfélék. Ha esetleg élősdi fertőzéstől tart, ennek legbiztosabb megelőzési módja az, ha a már becsomagolt aszalt terméket beteszi 48 órára a mélyhűtőbe.

Az aszalványok tökéletesen eltarthatóak például az EGYÉB TERMÉKEK menüben látható FRISPER készülék segítségével.

Visszaduzzasztás (rehidrálás):

Ne tegyen túl sok vizet a visszaduzzasztandó élelmiszerhez, mert az így veszíthet tápértékéből. Az a víz mennyiség, amit a szárított élelmiszer felszív, valamint a visszaduzzasztáshoz szükséges idő több tényezőtől függ: a szárított élelmiszer méretétől és a kiszáradás mértékétől. Ha az élelmiszerhez adott vizet a termék hamar felszívja és még mindig töpörödöttnek látszik, akkor még adjon hozzá egy kevés vizet, mindaddig, amíg a beáztatott élelmiszer már nem képes több vizet felvenni. A forró víz sietteti a visszaduzzasztást.

Noha számos gyümölcsöt egyszerűen aszalva, rágcsálnivalóként fogyasztunk, a süteményekbe teendő gyümölcsök egy részét vissza kell duzzasztani. Ezt a visszaduzzasztást úgy végezzük, hogy egy csészényi gyümölcshöz egy csészényi vizet számítunk. Hagyjuk a gyümölcsöt így ázni, majd ha már visszaduzzadt, a recept szerint járunk el.

A zöldségek visszaduzzasztásánál általános szabály, hogy egy csészényi zöldséghez egy fél csészényi vizet adunk. A pörköltbe és ragu jellegű ételek esetében a zöldségeket nem kell visszaduzzasztani, csak egyszerűen szárított állapotban beledobjuk az elkészítendő ételbe, ahol a főzés során természetesen a zöldség visszaduzzad. Mindössze arra kell ebben az esetben ügyelni, hogy megfelelő mennyiségű vizet tegyünk a pörköltbe, hogy a szárított zöldség tudja felvenni a szükséges nedvességet.

Az aszalás, szárítás igen régi tartósítási mód. Régen az aszalás és szárítás elég idő- és munkaigényes volt. Korunk háziasszonya már nem szánhat annyi időt az eltevésre, mint dédanyáik tették. Pedig az aszalás és szárítás ma is takarékos és praktikus tartósítási mód. Ahol a kertben megterem a különféle zöldség, gyümölcs, érdemes ezekből télire is eltenni aszalva, szárítva. Erre a célra fejlesztette ki az új-zélandi Hydraflow cég az EZIDRI gyümölcsaszaló és zöldségszárító termékcsaládot.

 

Az aszalásnak és a szárításnak számtalan előnye van: a szárított zöldség kis helyen elfér, és ha szakszerűen tároljuk, hosszú ideig biztonságosan tárolható. A korszerű táplálkozás szempontjából nagy előny az is, hogy ehhez az eltevési módhoz nem kell semmilyen tartósítószer. Az így eltett zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények megőrzik eredeti színüket, aromájukat és tápértéküket akár egy éven keresztül is. Ugyancsak fontos szempont az is, hogy az aszalt vagy szárított élelmiszerrel kapcsolatban már nem merülnek fel tárolási költségek (pl. energiafogyasztás költségei).

Az aszalt gyümölcs mindenkinek nagyon ajánlható egészséges táplálék, de külön kiemelnénk, hogy az aszalt gyümölcsöt a cukorbetegek is fogyaszthatják, nem kell diabetikus kompótokkal vesződniük.

Az aszalt gyümölcsöt számtalan formában lehet fogyasztani: akár simán, aszalva tálalni vendégeinek rágcsálnivalóként, süteménybe sütve (például püspökkenyérbe), vagy kompótot készítve belőle, egy kis rummal, vagy konyakkal ízesítve.

Milyen gyümölcsök aszalhatók az aszalógépben?

Gyakorlatilag bármilyen gyümölcs: kertben termett, de akár vadon termett bogyó-félék is!

Csak egy rövid kis felsorolás, példaképpen:

Hazai kertekből: alma, körte, szilva, sárgabarack, őszibarack, nektarin, cseresznye, meggy, ribizli (piros és fekete ribizli egyaránt), eper

Importból származó gyümölcsfélék, melyeket éppen akkor célszerű aszalni, amikor a boltokban leárazzák, mert túl puhákká váltak: banán, kiwi, narancs, illetve más exotikum

Erdők, rétek termései: (főleg teába, vagy különleges likőrök alapanyagaiként): bodzabogyó, áfonya, szeder, kökény, vadkörte

Milyen fűszerek száríthatók az aszalóban?

Kerti fűszerek: petrezselyemzöld, kapor, tárkony, zsálya, házi menta (fodormenta vagy borsmenta), citromfű, zellerzöld, bazsalikom, rozmaring, borsikafű (csombord), izsóp, házi kakukkfű, majoranna, stb.

Vadon nőtt fűszernövények: vadmenta, réti kakukkfű, stb.

Milyen gyógynövények száríthatók az aszalóban?

Gyakorlatilag minden gyógynövény, annak gumója (például a pityapangnál a gumó is gyógyhatású), szára (csereszenyeszár), levele (szeder levele például), bogyója: pédaképpen had említsük a bodzát.

Egy kis rövid felsorolás: pitypang, százszorszép, illatos ibolya, menta, vérehulló fecskefű, orbáncvirág, bodza virága és érett bogyója, pásztortáska, galagonyavirág, kakukkfű, diólevél, szederlevél, nyírfalevél, katángvirág, csalán, mezei zsúrló, csipkebogyó - kimeríthetetlen lehetőségek!

Gombák szárítása asazlóban

A gomba tökéletesen szárítható, mind a vadon nőtt, mind pedig a termesztett gomba.

Ízelítő: szegfűgomba, kucsmagomba, rókagomba, vargánya, galamb-gombák, tölcsérgomba, és még sok más.

Vadon nőtt, saját kezüleg szedett gomba esetében FELTÉTLENÜL VIZSGÁLTASSUK BE GOMBASZAKÉRTŐVEL, még akkor is, ha tökéletesen ismerni véljük a szedett gombát!

Minden vásárcsarnokban működik INGYENES GOMBASZAKÉRTŐ, aki bevizsgálja a szedett gombát.

Zöldségek szárítása aszalóban

Rengeteg zöldség szárítható akár később elkészítendő ételekhez, de akár csipszként, vitamin forrásként nassolnivalónak is kitűnőek egyes zöldségfélék (például cékla, padlizsán, sárgarépa, cukkini) - a csipszeknél a lényeg az igen vékonyra történő szeletelés, többnyire erre használt szeletelőgéppel, mely egyenletesen és kellő vékonyságúra szeli fel az aszalandó zöldséget, melyek így ropogóska lesznek. Talán mondani sem kell, mennyire egészséges nassolnivaló ez gyermekeink számára! Nem tartalmaz semmilyen vegyszert, tartósítószert: az ilyen csipsz maga a színtiszta vitamin!

Ételekhez száríthatunk zellert, cukkinit, zöldbabot, zöldborsót, sárgarépát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, hagymát, paszternákot, padlizsánt - és még annyi mást!

 

A szárított zöldségek felhasználása is szinte korlátlan: eltenni télire, vagy nyaralásra, túrára vinni magunkkal, hiszen kis helyet foglalnak és könnyű a súlyuk.

 

Készíthetünk szárított fűszernövényeket, mivel az EZIDRI-vel szárítva tökéletesen megőrzik színüket, íz-gazdagságukat.

Gyógynövényeket is száríthatunk ebben a készülékben, és így nem kell tartanunk attól, hogy porral szennyeződnek.

A készülékhez tartozó pót tálcák és tálcabetétek, vagy egyes alkatrészek egyelőre a webáruházban nem vásárolhatók meg. Kérem írjon a biofa@hu.inter.net címre, ha pót tálcákat vagy alkatrészt kíván vásárolni.

aszalas-tortenet.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=D6v4NfgRnCk

 

 

A termék használati utasítását az alábbi linkre kattintva töltheti le:

aszalok-hasznalati-utasitasa.pdf

 

Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák!

Ár: 49.530 Ft
Rendelje meg még ma!